Skip to main content

Geschiedenis

In November 2005 besloten 2 Delftse studenten een beleggingsvereniging op te richten. De opzet van de vereniging was om een vriendengroep te beginnen voor de lange termijn, die een gezamenlijke interesse hebben in beleggen. Het moest een vereniging worden waarbij de leden nog lang na hun studententijd bij elkaar komen. Na het vaststellen van de doelstellingen, het formuleren van de achterliggende gedachte en een naam te hebben bedacht, kon op 18 september 2006 beleggingsvereniging "De Gouden Gans"  officieel van start. Na de aankoop van de eerste aandelen en het vaststellen van de prijs van een participatie, werd het tijd om nieuwe leden bij de vereniging te vragen.

 

Elk jaar hebben we een aantal leden bij de vereniging gevraagd. Door de groei van leden steeg het niveau en kennis hard mee. Door de grotere groep werd het steeds eenvoudiger activiteiten te organiseren, zoals bezoeken aan seminars en lezingen. Mede dankzij deze bezoeken en de aankoop van boeken groeit de kennis binnen de groep gestaag. Met de aanleg van de nieuwe website is het nog eenvoudiger om elkaar op de hoogte te houden van interessante ontwikkelingen binnen en buiten de vereniging

 

Zeven jaar na oprichting is De Gouden Gans uitgegroeid tot een hechte groep van 15 leergierige en ondernemende leden. Het instellen van een BeleggingsCommissie heeft ervoor gezorgd dat er meer flexibiliteit is bij de aan- of verkoop van fondsen. Deze commissie baseert zijn aan- of verkoopredenen op een strategische analyse, ondersteund door een zelf ontworpen Gouden Gans DCF model waar een koersdoel uit voort komt. 

 

 

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen.